خواص عرق بوقناق

در ابتدا و قبل از آشنایی با خواص عرق بوقناق بهتر است با نام های این گیاه آشنا شوید . نام علمی این گیاه Eryngium billardieri است و به نام های چرخه، خارزن بابا در کتب طب سنتی نامیده شده است. در برخی مناطق به آن کنگر فرنگی وحشی نیز می گویند.

خواص بوقناق

مهمترین و اصلی ترین تاثیر بوقناق برای درمان قند است، با فعال کردن سلول های پانکراس و تحریک تولید انسولین، کاهش قند خون را به همراه دارد. البته باید بدانیم که درمان اصلی و موثر دیابت، اصلاح تغذیه و الگوی زندگی است.

در ابتدا به طور کلی خواص بوقناق را مطرح می کنیم که شامل درمان کمبود پلاکت،حفظ سلامت دستگاه گوارش، کم خونی، پاکسازی کبد ، درمان جوش صورت، درمان ورم و سنگ کلیه می باشد. اما باید بدانید مصرف بیش از حد آن موجب افت فشار خون و خشک شدن شیر مادران می‌شود.

میزان مصرف عرق بوقناق مانند سایر عرقیات گیاهی با توجه به شرایط فرد و سلول های بدن آن، تنظیم میشود که معمولا هر ۲۴ ساعت حدود 2 تا 3 لیوان میتوان مصرف کرد.که بهترین حالت مصرف آن مشورت با پزشک معالج است.

خواص عرق بوقناق
خواص کامل عرق بوقناق

بوقناق چیست؟

نام دیگر بوقناق ، زول می باشد. این گیاه دارویی پرخاصیت اثر خوبی بر کنترل دیابت و پایین آوردن قند خون دارد.

بوقناق با تاثیر بر روی غدد فوق کلیوی به ترشح انسولین کمک میکند.افرادی که به دیابت مبتلا نیستند اگر آن را با عسل میل کنند بهتر است.

طبع گیاه بوقناق معتدل رو به گرم است. محل رویش این گیاه در مناطق معتدل کشور و در استان های کردستان، همدان، اصفهان و در دامنه های زاگرس می روید.بخش مورد استفاده بوقناق ریشه و میوه گیاه می باشد.

بوقناق گیاهی علفی با ارتفاع حدود یک متر است. ساقه آن به شکل مثلث و با تارهای پنبه ای به رنگ سفید و آبی پوشیده شده است و دارای کناره ای بال مانند و خاردار در سراسر طول ساقه ی اصلی و شاخه های آن میباشد.

برگ های بوقناق بزرگ، بیضی و دراز با کناره ی لبه دار و دندانه های منتهی به خاری قوی و نوک تیز، در انتهای ساقه، گل دهنده و گل های آن به رنگ بنفش، منتهی به خار و به شکل یک طبق ضخیم میباشد.

خواص بوقناق
خواص درمانی بوقناق

مصرف بوقناق

اما در طب سنتی نحوه مصرف عرق بوقناق اینگونه تعریف شده است:

نوشیدن 2 تا 4 استکان ( حدود 100 سی سی) عرق بوقناق در روز مناسب است، اما نحوه مصرف برای بیماران مبتلا به دیابت بستگی به موارد زیر دارد:

  • مقدار قند خون ناشتا
  • واکنش سلول های بدن به عرق بوقناق
  • توجه به روند بهبود بیمار دیابتی
  • زمانی که میزان قند خون بیمار بالاتر از 200 است، هر 4 ساعت یک استکان از عرق این گیاه را میتوان مصرف نمود.

پاکسازی کبد با بوقناق

گیاه بوقناق یا زول، خاصیت ضد سم دارد و برای پاکسازی کبد از سموم و بازکردن مجاری کبد، بسیار مفید میباشد. این عرق برای فعالیت بهتر آنزیم های کبدی مفید است.

خواص عرق بوقناق برای درمان جوش

عرق بوقناق در زمینه پوست و زیبایی نیز کاربرد دارد. مصرف این عرق سبب شفاف شدن صورت و درمان جوش خواهد شد.

خون را تصفیه کرده و کبد را از سموم پاکسازی نموده و به باز کردن مجاری کبدی کمک میکند.

به دلیل همین خاصیت در طب سنتی از عرق بوقناق برای درمان جوش و شفاف کردن پوست نیز استفاده میشود.

عرق بوقناق برای دیابت

درمان اصلی دیابت، اصلاح تغذیه کامل و ورزش و تغییر الگوهای غلط زندگی است؛ اما مصرف عرق بوقناق به صورت چشم گیری سبب کاهش قند خون و درمان دیابت خواهد شد.

این عرق موجب تحریک ترشح انسولین از لوزالمعده می گردد و ترشح انسولین را افزایش می دهد و به کاهش قند خون کمک میکند. بیماران دیابتی باید هر 3-4 ساعت یک استکان عرق بوقناق مصرف کنند.

منع مصرف عرق بوقناق

بهتر است عرق بوقناق را با داروهای شیمیایی کاهنده قند خون مصرف نکنید. در مصرف دمنوش یا عرق این گیاه اصلا زیاده روی نکنید؛ زیرا با خوردن این عرق فشارخون کاهش می یابد و احساس بی حالی برای افراد ایجاد می کند.

در نتیجه توصیه می شود عرق بوقناق را همراه با عسل یا خرما میل شود تا از بروز افت فشار خون جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up