خواص عرق دارچین

دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، که ارتفاع آن به ۵ تا ۷ متر نیز می رسد که از آن رایحه ای دلنشین استشمام می‌شود. گلهای آن ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود.

برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار میرود.

دارچین در تعداد زیادی از خوراکیها کاربرد دارد و استفاده می شود. اما در طب سنتی این خوراکی فقط ادویه نبوده و خواص و فواید درمانی نیز دارد. با ما همراه باشید تا از شگفت انگیزترین خواص عرق دارچین آگاه شوید.

انواع دارچین

میتوان دارچین را به دو دسته دارچین سیلان و دارچین سنا (دارچین چینی) تقسیم نمود. در قرون وسطی دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌شد. تحقیقات جدید بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند.

خواص شگفت انگیز عرق دارچین
خرید عرق دارچین اصل

فواید پزشکی دارچین

دارچین برای درمان گرفتگی عضلات، استفراغ، اسهال، عفونت، سرماخوردگی، بی‌اشتهایی و اختلال نعوظ استفاده می‌شود. همچنین دارچین می‌تواند قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 کاهش دهد. در ادامه به دیگر خواص عرق دارچین اشاره خواهیم کرد.

دیابت. دارچین می‌تواند سطح قند و چربی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد. محققان معتقدند مصرف روزانه 6 گرم دارچین می‌تواند به  کاهش گلوکوز سرمی، تری‌گلیسیرید و کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک نماید. وجود دارچین در رژیم غذایی افراد دیابتی می‌تواند به کاهش اثرات جانبی دیابت و بیماریهای قلبی کمک نماید.

دیگر خواص عرق دارچین

عفونت های قارچی. (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) می‌تواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند بصورت بلقوه برضد ویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی 1 و 2 نوع چینی (سنا) آن می‌باشد.

مواد موجود در دارچین می‌تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.

کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین می‌تواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.

دارچین می‌تواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده می‌شوند، مصرف شود.

متخصصان به این نتیجه رسیده اند که خواص عرق دارچین علاوه بر آن که دیابت را کنترل می کند، بر کلسترول خوب و LDL هم اثر می گذارد. افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.

دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد. از دیگر خواص عرق دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.

میزان مصرف دارچین

مصرف روزانه 2 تا 4 گرم پودر دارچین توصیه توسط محققان توصیه شده است اما بعضی دیگر اعتقاد دارند این مقدار باید بین 1 تا 6 گرم دارچین باشد، در عین حال توجه داشته باشید مصرف بیش از حد دارچین می‌تواند مسموم کننده باشد.

ارزش غذایی دارچین

10 گرم دارچین حاوی:

24.7 کیلوکالری انرژی

8.06 گرم کربوهیدرات

0.4 گرم پروتئین

0.12 گرم چربی

خطرات و عوارض جانبی عرق دارچین

دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.ث سرخی و التهاب پوست شود.

دارچین در بعضی از افراد باعث واکنش های آلرژیکی می‌شود. مضرات مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده.

خطرات دارچین

همانطور که از خواص عرق دارچین آگاه شدید باید بدانید مصرف بیش از حد دارچین سنا (چینی) ممکن است، برای همه ، بخصوص کسانی که مشکلات کبدی دارند، مسموم کننده باشد. از آنجاییکه عرق دارچین قندخون را کاهش می‌دهد، افراد دیابتی که دارو مصرف می‌کنند ممکن است دچار افت شدید قند خون شوند.

افرادیکه مبتلا به سرطان‌های هورمونی از جمله سرطان پستان هستند، نباید دارچین مصرف کنند. از آنجاییکه تحقیقات زیادی در مورد خطرات دارچین وجود ندارد، این ماده غذایی برای کودکان و زنان شیرده توصیه نمی‌شود. دارچین در بعضی از افراد خطر آسیب های کبدی را افزایش می‌دهد.

تداخلات دارویی. دارچین ممکن است با داروهای آنتی بیوتیک، دیابت، رقیق کننده خون، داروهای قلبی و بعضی دیگر از داروها تداخل داشته باشد، در اینباره با پزشک خود مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up